Q&A – Résztvevői tájékoztató


 

  • Kell-e regisztrálnom a Data Job Fair-re?

Nem. A Data Job Fair-en való részvétel ingyenes és regisztrációhoz sem kötött. Azonban az egy jó visszajelzés a szervezőknek a várható létszámot illetően, ha a Facebook eseményen vagy Meetup csoportban jelzed részvételi szándékod.

 

  • Mikor kezdődik a Data Job Fair?

A kapunyitás 17:00-kor van, a megnyitó pedig 17:30-kor kezdődik. Érdemes Legkésőbb a megnyitóra odaérni.

 

  •  Meddig tart a Data Job Fair?

Az utolsó előadói session, a HR Pitch Competition 20:00-kor kezdődik és várhatóan 20:30-ig tart. Kapuzárás 21:00-kor lesz.

 

  •  Csak akkor érdemes a Data Job Fair-re jönni, ha állást keresek?

Nem, az állásokat hirdető cégek mellett érdekes szakmai előadások várják a résztvevőket, a kapcsolatépítésről már nem is beszélve.

 

  •  Pontosan milyen előadások lesznek?

Lesznek karrierelőadások, ahol olyan szakértőktől hallhatod érdekes történeteiket, akik már elértek valamit a szakmában.

Lesznek bemutatkozó előadások, mint például az R-Ladies, akik egy önkéntesekből álló non-profit szervezet és fő tevékenységük, lányokat tanítani R-ben programozni, lányoktól.

Lesz a startupok világból jól ismert HR Pitch Competition, ahol a vállalkozó kedvű cégek arról próbálják majd meggyőzi a közönséget, hogy náluk a legjobb dolgozni. A versenyt az nyeri, aki a legtöbb szavazatot kapja.

 

  •  Mi az a Mentorsarok?

A Mentorsarok egy lehetőség arra, hogy olyan emberekkel találkozz és beszélgess, akik az adott területen már nagy tapasztalattal rendelkeznek és tudnak neked segíteni, megválaszolni a kérdéseid, a megfelelő irányba terelni karriered.

A Mentorsarokban a sima beszélgetés mellett lehetőség van one-on-one meetingekre is, ahol kicsit privátabb körülmények között teheted fel kérdéseid a kiválasztott mentornak.

A mentorok fél órás időközönként váltják egymást, érdemes figyelni a beosztásokra. A one-on-one meetingekre időpontot kell egyeztetni a mentorral, ebben segítségedre lesznek a Mentorsarok háziasszonyai.

 

  •  Lesz étel-ital is?

Igen, lesz pogácsa és ásványvíz is, valamint sörkóstoló a Kaltenecker Kézműves Sörfőzde pultjainál.