Ericsson

Amit a cégről érdemes tudni

Az Ericsson világvezető megoldásszállító a kommunikációs technológiák és szolgáltatások piacán. A 2000 főt foglalkoztató hazai cég tevékenysége 2 pilléren nyugszik. Az Ericsson a Magyar Telekom stratégiai partnere, mobilhálózatának fő szállítója. Ezen felül az ország egyik legnagyobb telekommunikációs és informatikai kutatással, szoftver és hardverfejlesztéssel foglalkozó vállalata. Tevékenységében példaértékű az oktatás–alapkutatás–alkalmazott kutatás–termékfejlesztés láncolata.

Az Ericsson Expert Analytics cégünk Big Data technológiákat komplex esemény-feldolgozó megoldásunkkal kombináló terméke, mely a távközlési szolgáltatások felhasználóinak viselkedési szokásait valamint a hálózati infrastruktúra működését elemzi.

A termékcsalád egyik legfontosabb üzleti értéke az analízis maga, mely sokéves telekommunikációs szaktudáson alapszik. Egyediségéhez szintén hozzájárul az adatok közel valós idejű feldolgozása, mely a hasonló analitikákat szolgáltató, hasonló adatmennyiséget feldolgozó termékek között kiemelkedő.

Rendszerünk alapja egy hazai kutatási eredményekre épülő elosztott, rendkívül nagy feldolgozási kapacitású olyan megoldás, mely képes korrelálni a távközlési hálózatok különböző pontjairól, például a hálózati elemektől és interfacekről, OSS/BSS rendszerekből érkező adatokat és elemezni az így létrehozott információt.

A korrelált információ rugalmas alapokat biztosít számos, folyamatosan növekvő számú alkalmazásnak, melyekkel egy rendkívül hatékony adatelemző és döntés támogató rendszer valósítható meg.

A fejlesztés központja Budapest, mely felelős a rendszer end-to-end fejlesztéséért és karbantartásáét.

Keresett pozíciók